Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınTatil planınızda çocukların... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınUzak Yakın - Nilüfez Şensöz Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınBalıklıgöl Efsanesi Nedir ? Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınKız Kulesi Efsanesi Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınÇeşmenin Gizli Sırrı Nedir ? Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınUfuk Şamlıoğlu BİLGİ ÜNİVER... Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınAmener Rasulu Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınZengin Olmak İçin Okunacak Dua Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayınİftar Duası Konuyu Görüntülemek İçin TıklayınAllah Dostlarından Yardım A...

Turizm Kariyer
 Yaşam Forum | Turizm Tatil Forumları | Turizm Kariyer
Mesaj icon Konu: İngiltere'de Maaşlı Turizm Stajı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder

Yazar Mesaj
Daisy
Yönetici
Yönetici
Simge
ADMIN

Gönderilenler: 847

Netbulx Haber 
Alıntı Daisy Cevaplabullet Konu: İngiltere'de Maaşlı Turizm Stajı
    Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2010 Saat 23:30

İngiltera’de maaşlı ve maaşsız staj olanakları sunmaktadır.

Maaşsız staj: Dil okulu devamında ve dil okulu süresinde maaşsız staj imkanı: Minimum 4 hafta yoğun İngilizce eğitimi devamında 4-8 hafta arasında profesyonel işlere yerleşim yapılır. Staj yapmak isteyenlerin minimum 2 yıl teknik eğitim ya da 2 yıl iş tecrübesine sahip olması, 20-30 yaş arasında ve İngilizce seviyesinin orta seviyesi üstü olması gerekmektedir. Bu programa katılmak isteyen kişilerin en geç 3 ay öncesinde başvuru işlemlerine başlamaları gerekmektedir.

Maaşlı çalışma: İngiltere’ye minimum 26 hafta dil eğitimi amaçlı giden öğrencilerin haftalık 20 saat part-time çalışma hakları bunmaktadır. LSI bu yönde kendi bünyesinde 28 hafta boyunca haftalık 20 saat İngilizce kursu alan öğrencilerini öğleden sonra ve hafta sonları part-time işlere yerleştirmektedir. Yapılacak işler vasıf gerektirmeyen, restoran, bar, alış veriş mağazaları, otel ve fast food gibi işyerlerinde olacaktır. Saat ücreti yasal olarak minimum 4.85 GBP’dir. Programa katılım için en geç 3 ay öncesinden başvuru işlemlerine başlanılması gerekmektedir.

Staj Ücreti (Tüm İngiltere programları için) : 400 GBP

Not: Ücretlere kurs ücretleri, yaşam maliyetleri, konaklama, vize ve uçak bileti, kayıt ücretleri dahil değildir. Bu ücretler döneme ve merkezlere göre farklılık gösterdiğinden Global Vizyon ofislerinden bilgi alabilirsiniz.

İstenilen evraklar:

• CV
  • Başvuru formları

LSI Staj ve diğer  programları hakkında detaylı bilgi icin;  www.lsi.edu

İngiltere’de Sandwich Program- Otellerde Full Time Çalışma ve Eğitim

İngiltere Avrupa Topluluğu üyesi bir ülke olduğu için özellikle Avrupa Ülkelerinden gelen öğrenci veya yeni mezunlara diledikleri gibi çalışma ve eğitim fırsatı sağlarken, Türkiye gibi Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelen öğrencilere uzun dönemli çalışma olanaklarını 2000 yılına kadar çok sınırlamış ancak bu tarihten itibaren daha fazla yabancı öğrenci almak için, AB üyesi olmayan ülke öğrencilerine de çalışma izinleri vermeye başlamıştır.

Bu stajlar genelde daha çok Oteller ve Turizm sektöründedir. 

Work Permit’in Özellikleri;

• Stajerlere haftada en az 40 saat çalışma ayarlanır. Saat başına 5.05 GBP minumum ödemedir. Aylık 800 GBP gelir elde edilir.
  • İşler genelde oteller ve restorantlarda ayarlanır ve mutfak personeli, barmenlik, resepsiyon, oda servisi ve garsonluk olabilir.
  • Konaklama ve yemekler  işverenler tarafından stajyerin maaşından cüzi bir kesinti kaşılığında sağlanır.
  • Program öncesi öğrenci İngilizce seviyesine göre 4,6,8 yada 12  hafta süren bir dil programına katılır
  • Dil eğitimi süresince öğrenci için okuldan aile yanı konaklama ayarlayabiliriz.
  • Dil Eğitimi için öğrenciler Londra, Salisbury yada Eastbourne lokasyonlarından birini tercih edebilirler.
  • Bu programda öğrencinin çalışmaya başlayabilmesi için dil seviyesi en az orta düzey olmalıdır
  • Bu program 6 ay ve 1 sene olarak sunulur.
  • Staj İngiltere’nin her bölgesinde olabilir.

Katılım Koşulları;
  • Başvuru formu doldurulmalıdır
  • Öğrenci İngilizce CV hazırlamalıdır
  • Öğrenci neden bu programı seçtiğini ve  amaçlarını açıklayan bir assey yazar.

Program Seçenekleri ve Ücretler
  • 4 hafta Eğitim + 22 hafta Staj + 1 hafta Eğitim:  1445 GBP
  • 6 hafta Eğitim + 22 hafta Staj + 1 hafta Eğitim:  1760 GBP  
  • 8 hafta Eğitim + 22 hafta Staj + 1 hafta Eğitim:  2205 GBP
  • 16 hafta Eğitim + 22 hafta Staj + 1 hafta Eğitim:2700 GBP
  • 4 hafta Eğitim + 47 hafta Staj + 1 hafta Eğitim:  1825 GBP

Aile Yanı Konaklama:

• Londra 'da haftalık 85- 130 GBP
  • Eastbourne & Salisbury 'de haftalık 60-95 GBP

Yurt Tipi Konaklama ( sadece Londra'da):
  • Residence: Tek kişilik oda , en -suite , SC  haftalık  125 GBP
  • Residence: Tek kişilik,SC, haftalık 95 GBP